Pomembno je sodelovati

Otroci na omenjenem dogodku spoznajo različne športne discipline/izzive, športno in olimpijsko zgodovino, velik poudarek pa je tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega protokola po vzoru pravega otvoritvenega protokola na pravih olimpijskih igrah. 
 
Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, na začetku izvedemo pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki ju ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesejo otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sledi še zaprisega športnikov, potem pa se tekmovanja v najrazličnejših športnih panogah lahko pričnejo. 
 
Dogodek vedno poteka v skladu z olimpijskimi načeli odličnosti, solidarnosti in prijateljstva. Ker sledimo sloganu  »Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«, prav vsi otroci ob koncu prejmejo priznanje za udeležbo in uspešen nastop. Najbolj pomembno pri izvedbi nalog in športnih izzivov je trud vsakega posameznika ne glede na njegov rezultat – če vemo, da smo pokazali vse svoje sposobnosti smo tako tudi zmagali. 
 


Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji