O programu

Mini olimpijada je program namenjen spodbujanju otrok k aktivnemu preživljanju njihovega prostega časa ter hkrati ponuja možnost predstavitve lokalnih športnih klubov in promocije njihovih programov s ciljem povabila (pridobivanja) novih članov. Program ciljno zajema populacijo otrok med 4. in 9. letom starosti, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne šole in zadnje leto vrtčevskega programa. 

Pri soorganizaciji običajno sodelujejo občinske športne zveze in njihove članice, lokalna športna društva in klubi. Soorganizatorji so izbrani na vsakoletnem razpisu, ki ga v začetku leta razpiše nosilec programa Olimpijski komite Slovenije  - Združenje športnih zvez. 

Letno se izpelje več kot 30 mini olimpijad pri tem pa se programa aktivno udeleži več kot 15.000 mladih

Nezanemarljiva je tudi vloga promocije lokalnih športnih društev in klubov, ki se lahko v sklopu dogajanja ustrezno predstavijo najmlajšim, predstavijo dejavnost s katero se ukvarjajo in morebiti na tem praktičnem in s specifičnim izzivom obogatenim načinom pridobi tudi nove člane.   
 

Pri njihovih aktivnostih se jim nemalokrat pridružijo tudi vrhunski slovenski športniki, nekdanji ali pa celo aktualni, tudi udeleženci pravih olimpijskih iger in dobitniki olimpijskih kolajn. Skorajda nujna pa je prisotnost najbolj zagrizenega navijača slovenskih športnikov, lisjaka Foksija. Kdo je Foksi, kaj dela, kako razmišlja in kaj ima najrajši si lahko ogledate na njegovi spletni strani foksi.si. Pridružite se mu tudi Vi pri njegovih športnih dogodivščinah. 
 

Partnerji programa

Poleg sponzorjev Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je pomemben sofinancer projekta Fundacija za financiranje športnih organizacijProgram podpira tudi Mednarodni olimpijski komite preko sredstev Olimpijske solidarnosti. 


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji