Prva Miniolimpijada v Radencih, 11.5.2019

Prva Miniolimpijada v Radencih, 11.5.2019
V Radencih smo v soboto 11.5.2019, teden dni pred Maratonom treh src, pričeli s pred maratonskimi dogajanji na najlepši način -  z najmlajšimi, z izvedbo prve Mini olimpijade za otroke, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne šole. Dogodek smo izvedli s sodelovanjem Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ). Prireditve so se udeležili otroci osnovne šole Kajetana Koviča Radenci, OŠ Kapela in OŠ Gornja Radgona. Skupaj je bilo aktivnih 138 otrok. Zbrane sta pozdravila podžupan Občine Radenci, Miran Jelen in direktor ZTIŠ Radenci, ki je bil pobudnik za organizacijo prve Mini olimpijade v Radencih.
 
Po svečani otvoritvi ob olimpijski himni, zastavi, maskoti Foksi ter olimpijski bakli je sledilo športno srečanje, kjer so svojo športno panogo predstavili klubi oz. društva iz občine Radenci in okolice. Otroci so spoznavali različne športne discipline: ples – Plesna šola Urška Pomurje, rokomet – Rokometni klub Arcont Gornja Radgona, nogomet – Nogometni klub Slatina Radenci, odbojka na mivki – Odbojkarski klub Radenci in družabne igre, velik poudarek pa je bil tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola
 
Namen projekta je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje. Vso dogajanje na Mini olimpijadi je sledijo sloganu  »Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«.
Po končanem dogajanju so prav vsi otroci udeleženci prejeli priznanje za udeležbo in uspešen nastop – izročila jim jih je učiteljica OŠ Kajetana Koviča Radenci, Lidija Lepoša, vsi sodelujoči klubi in sponzorji pa so prejeli priložnostno zahvalo organizatorja.
 
 
Na prvi Mini olimpijadi v Radencih smo bili zmagovalci vsi.
Branko Žnidarič, ZTIŠ Radenci

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji