Tudi Foksi si je privoščil počitnice

Tudi Foksi si je privoščil počitnice
Z mini olimpijci bo znova septembra.
Na Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez smo tudi letos pripravili program Mini olimpijada, kjer v sodelovanju z lokalnimi športnimi zvezami in regijskimi pisarnami OKS-ZŠZ, najmlajšim omogočamo športno gibanje na zabaven, inovativen in predvsem olimpijski način. Skupaj z lokalnimi športnimi društvi in drugimi izvajalci pripravljamo zanimive športne izzive, ki so namenjeni predvsem otrokom starim od 4. do 9.leta. V olimpijskem duhu si jih vsi želijo opraviti čim boljše in čimbolj učinkovito. 
 
V pomladanskem obdobju je ekipa OKS-ZŠZ skupaj s Foksijem obiskala Grgar, Ravne na Koroškem, Borovnico, Dob pri Ljubljani, Brežice, Radovljico, Trbovlje, Lendavo, Slovenj Gradec in Medvode. Skupaj se je zabavalo in družilo blizu 3.000 »mini olimpijcev«. Da so športni izzivi zares zabavni so poskrbeli tudi pri Zavodu za šport RS Planica, ki preko programa Mini olimpijada uspešno promovira programe  Mali sonček, Zlati sonček in Krpan. Vse otroke na Mini olimpijadah spodbujajo in jih podpirajo tudi pravi olimpijci in vrhunski slovenski športniki. V družbi nekdanjega smučarja Mitje Valenčiča, judoistke Raše Srake Vuković, plavalk Tjaše Oder in Anje Čarman, judoista Saša Jereba, smučarskega skakalca Petra Prevca, paraolimpijca Jerneja Slivnika, rokometašice Anje Frešer, hokejista Davida Rodmana in atletinje Mete Mačus, ki so z najmlajšimi tekmovali, gibali, nosili olimpijsko baklo, olimpijsko zastavo in jim podeljevali priznanja, so najmlajši športni navdušenci preživljali prijetne dopoldneve in popoldneve. 
 
Foksi je v teh dneh na zasluženih počitnicah in se bo programu Mini olimpijada pridružil zopet na začetku septembra s pričetkom šolskega leta. Ekipa OKS-ZŠZ ga bo takrat pričakala z veliko pozitivne energije in dobre volje ter polnim urnikom krajev, kjer nas čakajo mladi nadobudneži v jesenskem delu leta. 
Dragi »mini olimpijci« - se vidimo kmalu, do takrat pa uživajte na zasluženih počitnicah …… 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji