Mini olimpijada v Radovljici

Mini olimpijada v Radovljici
​Na igrišču pred OŠ F. S. Finžgarja Lesce je potekalo že 8. skupno druženje vseh otrok, staršev in zaposlenih Vrtca Radovljica z naslovom gibajmo se skupaj. Glavni del prireditve je bila Mini olimpijada, kjer je sodelovalo 156 predšolskih otrok. Prireditev je bila organizirana v sodelovanju s Športno zvezo Radovljica in Olimpijskim komitejem Slovenije - Združenjem športnih zvez.

Vzgojiteljice so otroke opremile z navijaškimi tatooji in rekviziti. Po himni je obiskovalce pozdravila ravnateljica Anja Ussai in otrokom zaželela uspešno tekmovanje. Za spodbudo nas obiskal znani športnik olimpijec Jakov Fak, lisjak Foksi ter predstavnica OKS-ZŠZ, ki so izpeljali olimpijski protokol. Foksica Špela je skupaj z otroki povedala zaprisego in ob navijaškem plesu skupaj s Foksijem ogrela tekmovalce. Svoje sposobnosti so pokazali na petih raznolikih gibalnih postajah. Preizkusili so se v zanimivih športnih vsebinah, prilagojenih njihovi starosti in zmožnostim. Starši, bratci, sestrice in znanci so poskrbeli za športno navijanje. Za svoj trud so si prislužili kolajno, se okrepčali s sladoledom ali dobrotami donacije OKS-ZŠZ.  Na prireditvi sta sodelovala tudi dva lokalna kluba in sicer Skakalni klub Stol Žirovnica z gibalnimi delavnicami ter zArt center gibanja iz Lesc s plesno delavnico. V letošnjem letu so se starejši otroci imeli možnost preizkusiti tudi na mobilni skakalnici Mini Planica ter na drugih gibalnih nalogah, ki so jih za vse otroke pripravile naše vzgojiteljice (vrtenje štrika, gumitvist…).
 
Skupno srečanje Gibajmo se skupaj spodbuja druženje otrok, staršev in zaposlenih med osmimi enotami vrtca. Otroci so pokazali navdušenje do gibanja, kjer so osvajali gibalne sposobnosti, vrednote medsebojnega sodelovanja in športnega obnašanja. Vsi ostali prisotni so športno navijali in prav tako spodbujali otroke, da so se trudili po svojih najboljših močeh.

Za spodbudo in sodelovanje se zahvaljujemo Olimpijskemu komiteju Slovenije, športniku Jakovu Faku ter kluboma, Skakalnemu klubu Stol Žirovnica in zArt centru gibanja v Lescah. Ta sodelovanja dodatno popestrijo dogodek, da nam bo vsem skupaj ostal v lepem spominu.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji