Mini olimpijada v Ankaranu

Mini olimpijada v Ankaranu
V četrtek, 6.6.2024, je v Ankaranu pod pokroviteljstvom OKS-ZŠZ potekala že 3. leto zaporedoma čisto prava Mini olimpijada. Organizirala jo je Zveza športnih društev Klif Ankaran v sodelovanju z lokalnimi športnimi društvi in klubi.

Dogodka so se udeležili otroci, učitelji in vzgojitelji OŠ Ankaran, OŠ Pier Paolo Vergerio il vecchio-podružnica Hrvatini, vrtca Ankaran, vrtca Delfino blu-podružnica Ankaran in vrtca Delfino blu-podružnica Hrvatini. Skupno 205 otrok in 31 spremljevalcev.

V uvodnem delu je mlade športnike pozdravil in nagovoril župan, g. Gregor Strmčnik, zaplesala je plesna skupina Bombice-Dansis team. Nato so učenci tretjega razreda v spremstvu Foksija otvorili dogodek, na prizorišče so ob spremljavi olimpijske himne prinesli olimpijsko zastavo in baklo, ter prisotnim prebrali olimpijsko zaprisego.

Lokalna športna društva in klubi so poskrbeli za vsebino dogodka, za udeležence so pripravili zanimive in poučne športne delavnice, poligone in kvize. Za sodelovanje se lepo zahvaljujemo Nogometnemu klubu Galeb Ankaran, Športnemu društvu Ankaran, Rokometnemu klubu Koper, Judo klubu Ankaran, Dansis teamu in Kajak kanu klubu Orka Ankaran, ki so s skupnimi močmi izpeljali kar 11 različnih izzivov.
Po uspešno opravljenih izzivih, so se otroci osvežili s sladoledom, nato pa odšli nazaj v šole in vrtce, kjer so za sodelovanje na Mini olimpijadi prejeli diplomo in sladko presenečenje.

OKS-ZŠZ se lepo zahvaljujemo za sodelovanje in vodenje prireditve, predstavnikom šol in vrtcev hvala za sodelovanje in pomoč pri izvedbi dogodka, Občini Ankaran hvala, da je dogodek finančno podprla.

Ker imamo v Ankaranu radi šport,  bomo imeli Olimpijske igre ponovno že prihodnje leto.  

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji