Prva Mini olimpijada v Polhovem Gradcu

Prva Mini olimpijada v Polhovem Gradcu
Na čudovit dan, v četrtek, 5. oktobra v okviru Tedna otroka so organizatorji: Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, občina Dobrova - Polhov Gradec, Javni zavod Polhograjska graščina, Osnovne šole Polhov Gradec in športno društvo Atlet Dolomiti organizirali Mini olimpijado.

V  športnem parku Polhov Gradec se je zbralo 412 otrok. Na začetku sta vse navzoče pozdravila ravnateljica OŠ Polhov Gradec gospa Ilinka Kucler in nato še župan gospod Jure Dolinar. Nato je sledila otvoritev dogodka z zlato olimpijko smučarsko skakalko Urško Bogataj, olimpijsko baklo, olimpijsko zastavo ter olimpijsko himno. Na odru se nam je pridružil tudi maskota OKS-ZŠZ lisjak Foksi in plesna učiteljica PK Bolero gospodična Siria, ki sta z navijaškim plesom ogrela vse prisotne.

Otrokom iz vrtcev Dobrova in Polhov Gradec, učencem Osnovne šole Dobrova in Osnovne šole Polhov Gradec ter podružnic POŠ Šentjošt ter POŠ Črni Vrh so občinska društva ob pomoči učiteljev, učencev in zunanjih izvajalcev dejavnosti na OŠ Polhov Gradec pripravili 20 športnih izzivov. Namen le teh je bil otrokom predstaviti različne športne panoge, druženje in spodbujanje k aktivnemu preživljanju prostega časa pri mladih s ciljem povabila novim članom v društva. V dobrih dveh urah so prav vsi zmogli opraviti vse izzive in se tako po simbolični predaji olimpijske zastave med ravnateljicama OŠ Polhov Gradec in OŠ Dobrova veselili podeljenih diplom in simboličnih nagrad. 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji