Mini olimpijada v središču Brežic

Mini olimpijada v središču Brežic
Športna zveza Brežice je v četrtek popoldne v sodelovanju z lokalnimi športnimi društvi, Olimpijskim komitejem Slovenije - Združenjem športnih zvez, Občino Brežice, ZPTM Brežice in Zavodom za šport Brežice na zaprtem delu Ceste prvih borcev v središču Brežic pripravila Mini olimpijado – predstavitev delovanja brežiških športnih društev.

Otroci so spoznali različne športne discipline/izzive, športno in olimpijsko zgodovino, velik poudarek pa je bil tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega protokola po vzoru pravega otvoritvenega protokola na pravih olimpijskih igrah. Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, so izvedli pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki so ju ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesli otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sledila je še zaprisega športnikov, potem pa so se izzivi v najrazličnejših športnih panogah lahko pričeli.

Otroci so ob vstopu na prizorišče prejeli posebne kartončke, na katerih so zbirali štampiljke, ki so jih prejeli na posamezni postaji oz. izzivu. Po desetih uspešno zaključenih izzivih so prejeli priznanje, spominsko majico in nagrado. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše obiskovalce, saj so se lahko udeležili delavnice s poslikavo obraza in »mini« izzivi.

»Vključite se v šport in imejte olimpijske sanje«

Udeležence Mini olimpijade je najprej pozdravil Rok Guna, ki je vodil začetni olimpijski protokol. Pri tem jih je spremljal tudi lisjak Foksi, uradna maskota OKS. Nato je nekaj besed spregovoril vodja Regijske pisarne OKS-ZŠZ Brežice Ivan Gerjevič, ki je dejal, da je prireditev Mini olimpijada, ki jo organizirajo že kar nekaj let, letos drugič v brežiškem mestnem jedru, namenjena najmlajšim, da spoznajo olimpizem, olimpijske vrednote, olimpijsko gibanje ter bogato ponudbo športa v občini Brežice. »Upamo, da se bo kdo izmed vas, če boste pridno trenirali, tudi kdaj udeležil olimpijskih iger. Imejte olimpijske sanje!« je še povedal in najmlajšim dal nasvet, naj se vključijo v šport. Jaka Lenart iz ŠZ Brežice pa je izpostavil, da je dogodek neke vrste tržnica športa oz. predstavitev delovanja brežiških športnih društev in klubov, pri čemer so k sodelovanju povabili vse člane ŠZ Brežice, ki jih je že več kot 50. Dogajanje, ki je potekalo v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, je povezovala Lorena Šinko iz ZPTM Brežice.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji