Mini olimpijada v Velikih Laščah

Mini olimpijada v Velikih Laščah
V petek, 15. septembra 2023 so Velike Lašče gostile Mini olimpijado, namenjeno otrokom prve triade osnovne šole in obeh podružnic. Dogodek je bil izveden v športni dvorani in izpeljan pod budnim očesom ene in edine maskote Olimpijskega komiteja Slovenije: lisjaka Foksija.

Mini olimpijado so tradicionalno otvorili z nošenjem olimpijske bakle in zastave ob spremljavi olimpijske himne. Po svečani zaprisegi je za zabavo za ogrevanje in zabavo poskrbel Foksi s svojim navijaškim plesom. Učence in učenke sta nagovorila in pozdravila ravnatelj Osnovne šole Primoža Trubarja Primož Garafol in župan občine Matjaž Hočevar. Olimpijske izkušnje sta z njimi podelila tudi nekdanja športnika Mitja Petkovšek, udeleženec dveh olimpijskih iger, in Špela Bizjak, ki se je olimpijskih iger udeležila v vlogi trenerke.

Športna zveza Velike Lašče kot organizator dogodka s podporo Olimpijskega komiteja Slovenije je s klubi, ki izvajajo dejavnosti na osnovni šoli za otroke, organizirala 7 postaj na katerih so se lahko preizkusili v košarki, nogometu, atletiki, gimnastiki, ritmični gimnastiki, mažoretni tehniki in lokostrelstvu. Namen dogodka je bil predstaviti čim širši nabor športov za katere so otroci lahko odločijo, vse v skladu s ciljem olimpijskega gibanja vzgajati mladino s pomočjo športa in tako pomagati graditi miren in boljši svet brez diskriminacije in v olimpijskem duhu, kar je mogoče doseči le z medsebojnim razumevanjem v duhu prijateljstva in fair playa.


 
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji