Še ena Mini olimpijada v Novem mestu

Še ena Mini olimpijada v Novem mestu
Športna zveza Novo mesto je v sodelovanju z OKS-ZŠZ in Zavodom Novo mesto ponovno organizirala Mini olimpijado. Prireditev so na Stadionu Portoval pomagali izvesti judoisti Športnega društva Bushido, atleti Atletskega kluba Krka, odbojkarji OK Krka, tenisači Teniškega društva Portoval, smučarji Smučarskega društva Krka Rog, nogometaši iz NK Krka, golfisti Golf kluba Grad Otočec in upokojenci iz DU Mali Slatnik, ki so otrokom predstavili zanimivo igro štrbunk. Pri izvedbi prireditve so sodelovali tudi dijaki 4. letnika Predšolske vzgoje iz ŠCNM.

640 otrok iz otroških vrtcev in osnovnih šol iz Novega mesta, Vavte vasi, Brusnic in Stopič je najprej opravilo olimpijski protokol s himno, zastavo in olimpijsko baklo. Prebrali so tudi svečano olimpijsko zaobljubo. Nato so se skupaj z maskoto Foksijem ogreli, tako da so zaplesali Foksijev ples. V nadaljevanju pa so se udejstvovali v različnih športnih disciplinah. Učili so se prvin juda, igrali golf, vihteli teniške loparje, igrali odbojko in nogomet, tekli, skakali s palico in v daljino, hodili s hoduljami in smučkami , ciljali tarčo, opravljali različne poligone ter igrali igro štrbunk.

Ob koncu prireditve so udeleženci ugotovili, da so zmagovalci vsi. Prejeli so zaslužena priznanja, spili alpsko mleko iz Ljubljanskih mlekarn in se posladkali s napolitanko Knoppers. Zaobljubili so se, da se v prihodnjem letu zopet preizkusijo na Mini olimpijadi. Skupaj smo preživeli lepo športno dopoldne.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji