»Gibajmo se skupaj« tudi letos z Mini olimpijado

»Gibajmo se skupaj« tudi letos z Mini olimpijado
V Športnem parku v Radovljici smo se v petek, 26. maja že 7. družili skupaj z otroki, starši in zaposlenimi Vrtca Radovljica z naslovom "Gibajmo se skupaj". Glavni del prireditve je bila Mini olimpijada, kjer je sodelovalo okrog 180 predšolskih otrok. Prireditev je bila organizirana v sodelovanju s Športno zvezo Radovljica in Olimpijskim komitejem Slovenije- Združenjem športnih zvez. Za spodbudo sta nas obiskala tudi znana športnika olimpijca, Jakov Fak in Sara Isaković ter župan občine Radovljica g. Ciril Globočnik.

Skupaj s Foksijem je plavalka Sara ob navijaškem plesu ogrela tekmovalce. Svoje zmogljivosti so pokazali na štirih raznolikih gibalnih postajah. Preizkusili so se v zanimivih športnih vsebinah, prilagojenih njihovi starosti in zmogljivostim. Starši, bratci, sestrice in znanci so poskrbeli za športno navijanje. Vzgojiteljice so jih predtem opremile z navijaškimi tatuji in rekviziti. Za svoj trud so si prislužili kolajno, ki jim jo je podelil lisjak Foksi, nato pa so se okrepčali s sladoledom ali mlekom donacije OKS-ZŠZ.  Na prireditvi sta sodelovala tudi dva lokalna kluba in sicer Alpske šole Radovljica z gibalno delavnico ter zArt center gibanja iz Lesc s plesno delavnico.

Skupno srečanje "Gibajmo se skupaj" spodbuja druženje otrok, staršev in zaposlenih med osmimi enotami vrtca. Otroci so pokazali navdušenje do gibanja, kjer so osvajali gibalne sposobnosti, vrednote medsebojnega sodelovanja in športnega obnašanja. Vsi ostali prisotni so športno navijali in prav tako spodbujali otroke, da jih bo veselje do gibanja spremljalo celo življenje.


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji