Mini olimpijada v Ankaranu

Mini olimpijada v Ankaranu
V torek, 23.5.2023, je na Sv. Katarini že drugo leto zaporedoma potekala Mini olimpijada. Pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez jo je organizirala Zveza športnih društev Klif Ankaran, v sodelovanju z lokalnimi športnimi društvi in klubi.

Dogodka so se udeležili učenci prvih štirih razredov Osnovne šole Ankaran, učenci prvih treh razredov OŠ Hrvatini, najstarejši dve skupini otrok Vrtca Ankaran, ter najstarejša skupina otrok Vrtca Delfino blu. Skupno je bilo na dogodku prisotnih 205 otrok, 24 spremljevalcev in 28 prostovoljcev.

Prisotne je v uvodnem delu pozdravil župan, gospod Gregor Strmčnik. Sledil je olimpijski protokol. Učenci četrtega razreda so v družbi maskote lisjaka Foksija ob himni na prizorišče prinesli olimpijsko baklo, olimpijsko zastavo, ter prebrali zaprisego športnika. Po končani otvoritvi se je pričelo delo po postajah. Otroci so se skupaj s spremljevalci preizkusili na enajstih različnih športnih izzivih, ki so jih za njih pripravila lokalna športna društva in klubi. Mini olimpijado smo zaključili Foksijevim plesom in sladoledom. Diplome so učitelji otrokom razdelili v šoli oz. vrcu.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji