Mini olimpijada na OŠ Muta

Mini olimpijada na OŠ Muta
Regijska pisarna OKS-ZŠZ Slovenj Gradec je 17. maja 2023 organizirala Mini olimpijado na Osnovni šoli Muta. Čeprav so si želeli sonca in aktivnosti na svežem zraku, je imelo vreme drugačne plane in tako so zaradi dežja dogodek izpeljali v telovadnici šole. Mini olimpijade so se udeležili učenci od prvega do petega razreda ter učenci iz osnovne šole s prilagojenim programom.

Na začetku prireditve se je izvedel olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki so jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesli otroci, udeleženci Mini olimpijade. Nato je prisotne nagovorila ravnateljica OŠ Muta Anita Ambrož in predsednik Športne zveze Muta Sašo Pavlič. Tem nagovorom je sledilo skupno glasbeno-plesno ogrevanje, ki ga je vodil med otroki sila priljubljen lisjak Foksi.

Kar 200 otrok se je preizkusilo v različnih športnih disciplinah in z njimi povezanih motoričnih nalogah. V izziv jim je bilo postavljeno 10 športnih postaj, ki so jih pripravila lokalna športna društva. Na koncu prireditve so bili zmagovalci vsi in so tudi vsi prejeli diplome za udeležbo in praktične nagrade. Držali smo namreč načela »pomembno je sodelovati in ne vedno zmagovati«. 


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji