Mini olimpijada letos prvič gostila učence iz kar dveh osnovnih šoli iz koprskega podeželja

Mini olimpijada letos prvič gostila učence iz kar dveh osnovnih šoli iz koprskega podeželja
Da šport deluje povezovalno so ponovno dokazali na Športni zvezi Koper, ki je letos Mini olimpijado 10. maja izvedla ob sodelovanju dveh šol iz koprskega podeželja. Več kot 150 otrok se je udeležilo projekta regijske pisarne Koper, ki poteka pod okriljem OKS-ZŠZ z namenom spodbujanja gibanja in promocije športa med najmlajšimi osnovnošolci

S ciljem promocije športa čim večjemu številu mladih jo organizator praviloma organizira na večjih šolah, letos pa so si na Športni zvezi Koper zadali izziv, da jo približajo tudi šolam, ki sicer ne razpolagajo z dovolj oddelki za samostojno izvedbo dogodka. S tem je Mini olimpijada tudi odlična priložnost za sodelovanje in medšolsko povezovanje.
 
Dogodek je gostil učence OŠ Šmarje, pridružili pa so se še trije oddelki prve triade OŠ Gračišče. Skupno je tako več kot 150 otrok sodelovalo na 9 gibalnih poligonih koprskih športnih društev, ki so na aktiven in zabaven način predstavila pestro paleto športov, ki so na voljo v okolju.
 
Po uvodnem protokolu z olimpijsko himno, nošenjem zastave in Foksijevim navijaškim plesom so Teniški klub Vanganel, Športni klub Salto, Plesna šola Fiona, Pikado klub Obala, Kickbox klub Koper, Rokometno društvo Koper, Fudokan akademija in Atletski klub Koper poskrbeli za dobro uro in pol gibalnih aktivnosti, na koncu pa so učenci prejeli priznanja za sodelovanje in Alpsko mleko za okrepčilo.
 
Učitelji so bili nad odzivom učencev navdušeni, zato ravnatelj Simon Dražič napoveduje podporo podobnim športnim dogodkom tudi v prihodnje. Šport je namreč najboljši način, da se pozornost in energija učencev preusmeri v zdrav in produktiven način preživljanja prostega časa.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji